Bezoek
Wat kunt u verwachten
Wie zijn wij?
Stagiaires en vrijwilligers
Vraag het aan de dierverzorgers
Blog
Dieren
De Aarde op TV
Het reptielenhuis
Kinderfeestjes
Groepen en scholen met rondleiding
Vergaderingen en recepties
Loop mee met de dierverzorger
Insecten terrarium
Op locatie met dieren
Arrangementen
Openingstijden
Prijzen
Contact
Instagram facebook
knutselen met reptielen

Ben jij ook zo gek op reptielen net als ons?

DIY (Do It Yourself)

Dan is dit leuke knutselwerkje misschien wel iets voor jou! Je kunt nu zelf je eigen krokodil of slang knutselen. Hoe leuk is dat!

Door dit knutselwerkje te maken kun je lekker creatief bezig zijn en leer je tegelijkertijd nog wat bij over reptielen. Pak je schaar en kleurtjes erbij en ga aan de slag!  Je kan een slang maken of een wat moeilijkere krokodil.

Wat je nodig hebt voor de DIY’s: 
Een schaar
Lijm 
Een potlood
(gerecycled) karton
Verf, kleurpotloden, stiften of krijt
Vergeet niet als je gaat verven een glas water en je kwasten

Maak de krokodil: Do it Yourself!

Stap 1: Teken de omlijning van krokodil op karton. Vind je dit nog iets te moeilijk? Dan kun je altijd een voorbeeld van internet uitprinten en deze overtekenen of plakken op het karton. 

Stap 2: Zodra dit gelukt is kun je de benen van de krokodil op karton tekenen. Probeer hierbij de achterpoten krom te tekenen en de voorpoten recht. Zoals je op de afbeelding hieronder ziet.

Stap 3: Teken 2 kleine halve cirkels. Dit zullen de ogen van de krokodil worden. 
Stap 4: Als laatste is het tijd om de kammetjes te tekenen die de krokodil op zijn staart en rug heeft. Dit doe je door kleine driehoekjes te maken.
Stap 5: Als je alles  hebt getekend is het tijd om alles uit te knippen. 

Doe dit voorzichtig om ongelukjes te voorkomen en voor het mooiste resultaat!

Stap 6: Nu is het tijd om te verven. Door de poten, de ogen en de kammetjes van de krokodil iets donkerder te verven dan het lijfje van de krokodil, zal de DIY nog mooier worden! 
Stap 7: Nu kun je de krokodil ‘in elkaar zetten’. Plak de ogen en de kammetjes voorzichtig met lijm op de romp van de krokodil. Zorg ervoor dat ze recht overeind staan, net zoals bij een echte krokodil. 
Stap 8: Tot slot is het tijd om de krokodil zijn benen te geven. Je kunt de poten aan de onderkant van de krokodil vast plakken.
 

Leuk weetjes over de krokodil: 

“De zoutwaterkrokodil heeft de krachtigste beet van alle dieren op aarde. Wanneer zijn tanden afbreken of uitvallen dan komt er een nieuwe tand voor in de plaats! Zo verslijt een krokodil gemiddeld wel 3.000 tanden in zijn hele leven. Sommige worden over de 100 jaar..“

“Wist je al dat krokodilachtigen al bestonden toen de dinosaurussen ook nog bestonden? Het feit dat ze soms wel meer dan een jaar zonder voedsel kunnen overleven heeft hier zeker een grote bijdragen aan geleverd.“

 

Maak de slang:  Do it Yourself!

Deze Do it Yourself is een stukje makkelijker dan de krokodil!

Stap 1: Pak het karton en teken met een potlood de omlijning van de slang. Je kunt de slang net zo lang en kronkelig maken dat dat je zelf wilt. 
Stap 2: Knip de slang voorzichtig uit. 
Stap 3: Tijd om hem kleur te geven! Pak je kleurtjes erbij en geef je slang een kleur naar keuze. Wij kozen ervoor om de ‘natuurlijke’ kleuren van een slang te gebruiken, maar als jij graag een blauwe of roze slang wilt maken kan dat natuurlijk ook. Vergeet de vlekken en/of schubben op de slang niet te tekenen! 


Leuk weetjes over de slang: 

“Wist je al dat slangen vroeger pootjes hadden? Bij de python die je kan vasthouden in het reptielenhuis kun je de overblijfselen zelfs nog zien. 

“Wist je al dat slangen kunnen vervellen? Als ze niet meer in hun eigen vel passen door het groeien, moeten ze vervellen. Ze stropen dan hun oude, te kleine huid af en op deze manier kunnen ze telkens weer een stukje groeien. “


Vond je deze DIY ook zo leuk en heb je de slang en/of krokodil ook nagemaakt? Vergeet dan niet om je creaties met ons te delen via onze Instagram #reptielenhuisdeaarde  OF facebook @reptielenhuisdeaarde

Deze blog is geschreven in samenwerking met Babysits, hét oppasplatform van Nederland. Met meer dan 20.000 oppassen op het platform, vind je gemakkelijk een oppas in de buurt. 

OOG IN OOG MET OEROUDE DIEREN DIE JE BLIJVEN VERWONDEREN!

 

Kom samen met je klas kennis maken met onze dieren en leer alles over de wereld van de reptielen.

WIJ VERZORGEN SUPER LEUKE KINDERFEESTJES!

 

Kom bij ons jouw kinderfeestje vieren en houd een echte slang vast met jouw vriendjes!