Bezoek
Wat kunt u verwachten
Wie zijn wij?
Stagiaires en vrijwilligers
Vraag het aan de dierverzorgers
Blog
Dieren
De Aarde op TV
Het reptielenhuis
Kinderfeestjes
Groepen en scholen met rondleiding
Vergaderingen en recepties
Loop mee met de dierverzorger
Insecten terrarium
Op locatie met dieren
Arrangementen
Openingstijden
Prijzen
Contact
Instagram facebook
Ontdek de wereld van de reptielen!

Op jullie eigen locatie

Reptielenhuis de Aarde kan op locatie komen om een reptielenshow te geven. Omdat het vaak lastig is voor scholen, kinderdagverblijven en zorginstanties om met de hele groep langs te komen, kunt u er ook voor kiezen om ons uit te nodigen. Wij nemen dan een aantal levende dieren mee, samen met spullen om te laten zien, voelen en vasthouden. Denk daarbij aan huiden, opgezette dieren en 'verboden' producten die zijn onderschept door de Douane. 

Voor wie komen wij?

Wij komen voor elk publiek! Zowel in Nederland als België. U kunt dan denken aan zowel basisschool als hoger beroepsonderwijs, maar ook instellingen zoals een kinderdagopvang, scouting en zorginstellingen. Wij werken graag met mensen op elk niveau en alle leeftijden. Is uw locatie buiten de gemeente Breda, dan komen hier extra reiskosten bij. Hiervoor rekenen wij €1,00 excl. btw per gereden kilometer aan tijd (2 personen) en brandstofkosten tot 50 km. Daarboven geldt een speciaal tarief. Onderwijsinstellingen betalen geen btw.

Verschillende programma's

Er kunnen diverse programma’s gedraaid worden met verschillende tijdsduur en kosten. Daarnaast kunnen wij ook uw huidige lesthema doorzetten in onze shows. Tussen de shows een pauze plannen is voor ons geen probleem. Tot 30 min. worden er geen kosten gerekend. Daarna zijn de kosten €25,-- excl. btw per half uur. 

Optie 1: korte voorstelling

Een korte dierenshow van 30 min. waar 1 slang, 1 hagedis en grote insecten worden meegenomen om aan te raken en/of vast te houden. Deze korte presentatie is ideaal om meerdere groepen in een ochtend te plannen of groepen met een kortere aandachtsoog. Maximale groepsgrote is 30 personen i.v.m. interactie met de dieren en tijd voor vragen.

Het is ook mogelijk om per soort een half uur aandacht aan te geven. Zo kan er meer diepgang worden bereikt per soort. Voorbeeld: slangenhalfuur met 2 slangen, vellen, huiden, skelet en vasthouden van de dieren.  
Maximale groepsgrote is 30 personen i.v.m. interactie met de dieren en tijd voor vragen.

De kosten voor optie 1 zijn € 97,50 excl. btw in de gemeente Breda.
Minimale afname zijn twee korte shows per locatie.

Optie 2: Een uitgebreide voorstelling

Een uitgebreide dierenshow van 1 uur. In dit uur vertellen wij over de koudbloedige dieren zoals amfibieën, geleedpotigen en reptielen. Wij nemen diverse dieren mee en is er alle tijd om vragen te stellen. Verdeelt over het uur wordt er uitleg gegeven met 6 dieren in het bijzonder. De dieren die wij meenemen zijn een slang (python) 2 hagedissen, een schorpioen, een vogelspin en verschillende soorten wandelende takken. Op de giftige vogelspin en schorpioen na kan alles worden gevoeld en of vasthouden.  Wij nemen ook opgezette dieren en verboden smokkelwaar mee om educatie over te geven. 

Maximale groepsgrote is 30 personen i.v.m. interactie met de dieren en tijd voor vragen. Grotere groepen moeten worden verdeeld in meerdere shows voor een hogere educatieve waarde. 
De kosten voor een uitgebreide reptielenshow van een uur zijn €195,-- excl. btw in de gemeente Breda. Wij rijden door heel Nederland en België.

Optie 3

Wij kunnen ook een doorloopactiviteit neerzetten. Wij bouwen een stand op met onze dieren en materialen waar de mensen dan langs kunnen lopen, vragen stellen en eventueel als het toelaat ook dieren kunnen voelen. Met 2 personen staan klaar om alles te vertellen en vragen te beantwoorden. De kosten voor dit bezoek zijn € 175.00 excl. btw in de gemeente Breda per uur. Wij rijden door heel Nederland en België.

Buiten de lijntjes

Wilt u iets samenstellen of heeft u zelf ideeën over hoe een bezoek eruit kan zien? Neem gerust contact met ons op. Zo kunnen we een programma samenstellen om het bezoek helemaal naar uw wensen te laten verlopen. Dit kan een show zijn over een bepaald onderwerp of een vervolg aan een bepaald thema.

U kunt ons contactformulier hier vinden.

 

OOG IN OOG MET OEROUDE DIEREN DIE JE BLIJVEN VERWONDEREN!

 

Kom samen met je klas kennis maken met onze dieren en leer alles over de wereld van de reptielen.

WIJ VERZORGEN SUPER LEUKE KINDERFEESTJES!

 

Kom bij ons jouw kinderfeestje vieren en houd een echte slang vast met jouw vriendjes!