Bezoek
Wat kunt u verwachten
Wie zijn wij?
Stagiaires en vrijwilligers
Vraag het aan de dierverzorgers
Blog
Dieren
De Aarde op TV
Het reptielenhuis
Kinderfeestjes
Groepen en scholen met rondleiding
Vergaderingen en recepties
Loop mee met de dierverzorger
Insecten terrarium
Op locatie met dieren
Arrangementen
Openingstijden
Prijzen
Contact
Instagram facebook
Slang vasthouden

Is het nog mogelijk om een slang vast te houden? 


Hoi,  mijn naam is Tygo. Als dierverzorger bij Reptielenhuis De Aarde is educatie overbrengen één van mijn belangrijkste taken. Heb je het reptielenhuis een keer bezocht? Dan heb je zeker met een dierverzorger gesproken! Van  rondleidingen tot een slang om je nek, het was bij ons allemaal mogelijk. Wás… want sinds de coronacrisis is er een hoop veranderd. 

Het was een verrassing toen ook wij op 15 maart te horen kregen dat Nederland verder op slot ging. Alle scholen, kinderopvangcentra, cafés, restaurants en sportclubs in Nederland moesten dicht. Het sluiten van het reptielenhuis werd niet door de overheid verplicht, maar we wilden niet dat de bezoekers te dicht bij elkaar in de buurt kwamen. De beslissing om te sluiten volgde dan ook snel.

In de ruim twee maanden dat wij gesloten waren hebben wij natuurlijk de dieren verzorgd, maar ook onderhoudswerkzaamheden verricht. Samen met mijn collega’s heb ik nagedacht over het vormgeven van onze educatie wanneer het reptielenhuis weer opengaat. Zaterdag 23 mei opende Reptielenhuis De Aarde eindelijk de deuren en waren de bezoekers weer welkom om onze prachtige reptielen te bewonderen!Wij zijn alweer een paar weken geopend en het is super om te zien dat de eerste bezoekers al langs zijn geweest! In het reptielenhuis houden wij ons aan de RIVM richtlijnen en om een bezoek te brengen moet je reserveren. Het is weer mogelijk om dieren aan te raken of vast te houden! Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd kunnen dit gewoon zoals vanouds doen. Mijn collega dierverzorgers en ik lopen ook nog steeds rond om over de dieren te vertellen met onze educatie kar en er worden meerdere keren op een dag voederpresentaties gegeven. 

Wil jij ons ook een bezoek brengen? Koop jouw tickets direct en kies uit één van de drie tijdsloten. Wij kijken uit naar jouw bezoek!

 

OOG IN OOG MET OEROUDE DIEREN DIE JE BLIJVEN VERWONDEREN!

 

Kom samen met je klas kennis maken met onze dieren en leer alles over de wereld van de reptielen.

WIJ VERZORGEN SUPER LEUKE KINDERFEESTJES!

 

Kom bij ons jouw kinderfeestje vieren en houd een echte slang vast met jouw vriendjes!