Bezoek
Wat kunt u verwachten
Wie zijn wij?
Stagiaires en vrijwilligers
Vraag het aan de dierverzorgers
Blog
Dieren
De Aarde op TV
Missie & visie
Het reptielenhuis
Kinderfeestjes
Groepen en scholen met rondleiding
Vergaderingen en recepties
Loop mee met de dierverzorger
Insecten terrarium
Op locatie met dieren
Arrangementen
Openingstijden
Prijzen
Contact
Instagram facebook
Leukste uitje van Breda

WAT KUNT U VERWACHTEN

Wij zijn een van de 66 officiële dierentuinen van Nederland. We vangen geen dieren op en verkopen geen dieren. Een dierentuin houdt in dat er levende exotische dieren tentoon worden gesteld en hier educatie over wordt gegeven. Hiervoor vragen wij een entreeprijs om alles te kunnen bekostigen. 

Wilt u langskomen? Dan hoeft u niet te reserveren. Wij werken elke dag met 3 programma's.

De programma's met vaste tijden zorgen voor een extra leuk bezoek aan het Reptielenhuis. Wie wil er nou niet een slang vasthouden en wat leren over de dieren?! U hoeft dit programma niet te volgen maar het maakt het bezoek extra leerzaam en leuk!

Het Reptielenhuis in Breda is een van de kleinste dierentuinen, namelijk ongeveer 600m2. Dit maakt het bezoek zeker niet minder leuk! U kunt hier altijd een dierverzorger aanspreken om vragen te stellen over onze dieren en geven wij leuke dierenshows. Iedereen kan hier meekijken met voermomenten en sommige dieren zoals een slang ook vasthouden.
Daarnaast kunnen de kinderen hier kleuren, spelen, speurtochten maken en met een smartphone educatiebordjes scannen voor informatie over de dieren. We hebben een terras waar u lekker kan zitten en een kopje koffie of fris kan nuttigen. Onze horeca is beperkt tot warme en koude drankjes met eenvoudige zoete snacks. Zelf eten en drinken meenemen is geen enkel probleem.  Een liefhebber kan zich makkelijk een uur vermaken. Kortom, een klein uitje voor een kleine prijs.

Naast een standaard bezoek aan het reptielenhuis hebben wij een aantal arrangementen voor scholen, groepen en kinderfeestjes. U kunt de ruimte 's avonds afhuren voor recepties, vergaderingen, trainingen en presentaties.

 

ROLSTOELTOEGANKELIJKHEID 

Helaas hebben wij tijdens de bouw geen lift kunnen realiseren. Enkel de begane grond is rolstoeltoegankelijk. Om dat te compenseren is de entreeprijs voor mensen die niet naar boven kunnen gehalveerd. Zo kunt u voor een gereduceerde prijs toch een gedeelte van onze collectie bekijken. Tevens is onze horeca op de begane grond en kunt u daar ook diverse dieren vasthouden zoals een slang en leuke insecten! 

De breedte van de entreedeur is 79.5 cm. Wij hebben helaas geen invalidentoilet.
Hieronder ziet u onze trap naar de 1ste verdieping.

 

 

OOG IN OOG MET OEROUDE DIEREN DIE JE BLIJVEN VERWONDEREN!

 

Kom samen met je klas kennis maken met onze dieren en leer alles over de wereld van de reptielen.

WIJ VERZORGEN SUPER LEUKE KINDERFEESTJES!

 

Kom bij ons jouw kinderfeestje vieren en houd een echte slang vast met jouw vriendjes!