Bezoek
Wat kunt u verwachten
Wie zijn wij?
Stagiaires en vrijwilligers
Vraag het aan de dierverzorgers
Blog
Dieren
De Aarde op TV
Het reptielenhuis
Kinderfeestjes
Groepen en scholen met rondleiding
Vergaderingen en recepties
Loop mee met de dierverzorger
Insecten terrarium
Op locatie met dieren
Arrangementen
Openingstijden
Prijzen
Contact
Instagram facebook
De eerste en enige dierentuin in Breda!

De eerste en enige dierentuin in Breda

Hoi! Mijn naam is Daphne Ik ben dierverzorgster in de enige echte dierentuin van Breda. Als je een bezoekje hebt gebracht aan ons, dan heb je me vast wel eens rond zien lopen. Soms met een slang, soms met voeding voor de dieren en soms met een emmer vol reptielenpoep. Nu ben ik hier niet om mezelf voor te stellen, maar om je een hoop te vertellen over het reptielenhuis!

Richtlijnen voor een dierentuin

In totaal zijn er 67 dierentuinen in Nederland. Van kleine dierenparken zoals het Reptielenhuis de Aarde tot aan de grote dierentuinen van hectares groot. Sommige grote dierentuinen hebben wel meer dan 10.000 dieren. Wanneer je als organisatie meer dan 10 exotische diersoorten hebt en meer dan 6 dagen per jaar open bent, heb je een dierentuinvergunning nodig. Daarnaast zijn er eisen zoals verplichte educatie en het bijhouden van protocollen. Hoe groot de dierverblijven moeten zijn per soort en hoe een dier verzorgd moet worden is voor iedereen vrij te bepalen.

Educatief uitje

Het reptielenhuis in Breda is een kleine dierentuin maar het is een leuk, leerzaam uitje voor de echte reptielen liefhebbers en het hele gezin. Alle dieren zitten binnen, dus ook op een regenachtige dag is onze dierentuin in Breda het perfecte uitje. Omdat wij niet zo groot zijn, besteden wij niet alleen veel aandacht aan de dieren, maar ook aan jou! Mijn collega's en ik lopen hele dagen rond om educatie te geven aan jong en oud en zodat jij al je vragen kan stellen. Je kan speurtochten maken, kleuren, puzzels oplossen en zelfs een slang vasthouden als je durft.

Bezoek de dierentuin én Breda

In en rondom om Breda is er veel te bezichtigen en te doen. Het prachtige park, het betoverende bos en de bourgondische binnenstad maken de stad tot een echte trekpleister. Naast een bezoek aan de stad, kun je sinds 8,5 jaar ook genieten van de tropen in het reptielenhuis. Je hoeft je gedurende je bezoek aan Breda dus niet te vervelen.

Kom jij snel eens op bezoek?

In de tijd dat ik dit schreef hebben de schildpadden alle groentes al opgegeten, dus ik ga mijn emmer maar weer pakken. Wil jij de enige echte dierentuin in Breda binnenkort bezoeken? Koop jouw tickets dan direct en kies uit één van de drie tijdsloten. Wij kijken uit naar jouw bezoek!

OOG IN OOG MET OEROUDE DIEREN DIE JE BLIJVEN VERWONDEREN!

 

Kom samen met je klas kennis maken met onze dieren en leer alles over de wereld van de reptielen.

WIJ VERZORGEN SUPER LEUKE KINDERFEESTJES!

 

Kom bij ons jouw kinderfeestje vieren en houd een echte slang vast met jouw vriendjes!